MKB-Nederland

https://www.mkb.nl/

‘Betere aanpak nodig voor ondernemer met problematische schulden’

1970-01-0100:00

Geef ondernemers met coronaschulden een tweede kans of een zachte landing. Dat zeggen MKB-Nederland en VNO-NCW in reactie op het vandaag verschenen rapport Activeren en faciliteren van de aanjager aanpak problematische schulden ondernemers, Bruno Tideman.

‘Vergaande versoepelingen goede zaak, nu verder vooruitkijken’

1970-01-0100:00

MKB-Nederland en VNO-NCW zijn blij dat het kabinet met ingang van vrijdag de coronamaatregelen vergaand versoepelt en dat bijvoorbeeld ook de regels rond isolatie worden verruimd. Ze zijn wel verbaasd dat sommige laatste stappen in het openen van de economie nog langer op zich laten wachten nu het goed gaat in de zorg. Ze wijzen daarbij op onder meer de nachthoreca, de reisbranche en de evenementensector. Verder is het nu zaak verder vooruit te kijken: naar oplossingen voor de financiële problemen van ondernemers in de getroffen sectoren en naar een goede strategie voor de langere termijn om toekomstige lockdowns te voorkomen.

'Samenleving volledig openen en quarantaineregels versoepelen'

1970-01-0100:00

MKB-Nederland en VNO-NCW zijn blij met de signalen dat de economie volgende week weer open gaat. Ze roepen het kabinet op alle beperkingen er af te halen. Ze vragen het kabinet ook te bezien hoe de quarantaineregels verder kunnen worden versoepeld, zodat alleen mensen die corona hebben nog thuis zitten en de periode van isolatie zo kort mogelijk wordt. ‘Anders raakt het land ontwricht nu steeds meer sectoren en bedrijven platliggen door de hoge uitval als gevolg van de quarantaineregels.’

‘Positief dat economie opent, tweedeling tussen ondernemers doet pijn’

1970-01-0100:00

MKB-Nederland en VNO-NCW zijn blij dat het nieuwe kabinet een eerste stap heeft gezet en dat onder andere winkels, kappers en sportscholen weer open kunnen. ‘Dat geeft hoop en lucht. Dit nieuwe kabinet maakt ook duidelijk weer stappen te durven zetten. Tegelijkertijd geven de maatregelen een buitengewoon dubbel gevoel'.

Ondernemersorganisaties: ‘Open samenleving weer vanaf 15 januari’

1970-01-0100:00

‘Het beleid moet er volledig op worden gericht om de economie weer te openen vanaf 15 januari. Voor ondernemers is de lockdown niet meer te doen, voor de hele samenleving niet en alle andere landen in Europa zijn ook grotendeels open. Daarnaast weten we inmiddels meer van de Omikron-variant dan begin december.’

'Waardering voor uitbreiding coronasteun'

1970-01-0100:00

De coronasteun aan ondernemers wordt verruimd. Heel goed, maar let op dat er niemand buiten de boot valt.

'Nieuwe lockdown hard gelag voor tienduizenden ondernemers'

1970-01-0100:00

'Het is een hard gelag voor vele tienduizenden ondernemers dat ze -net als vorig jaar - vlak voor de kerst alsnog de deuren helemaal moeten sluiten.' Dat zeggen MKB-Nederland en VNO-NCW in reactie op de persconferentie van vanavond.

'Goed dat compensatiepakket wordt doorgetrokken in Q1'

1970-01-0100:00

Hoe triest ook voor de getroffen sectoren, is het begrijpelijk dat de coronamaatregelen worden verlengd.

Ondernemersorganisaties: ‘Nu snel om tafel voor plan dat perspectief biedt’

1970-01-0100:00

MKB-Nederland en VNO-NCW vinden het triest dat het kabinet opnieuw genoodzaakt is ingrijpende coronamaatregelen te nemen die ondernemers hard treffen en zijn blij dat het kabinet de uitnodiging van de sociale partners in de Stichting van de Arbeid van vanmiddag om daarover gezamenlijk in gesprek te gaan, heeft aangenomen.

‘Goede moties Tweede Kamer bieden ondernemers weer wat hoop’

1970-01-0100:00

MKB-Nederland en VNO-NCW zijn content met de uitkomsten van het Kamerdebat over het steunpakket voor ondernemers. Met een aantal met algemene stemmen aangenomen moties wordt de vaste lastenregeling voor de nachthoreca verbreed en roept de Tweede Kamer op tot overbruggingsfinanciering voor bedrijven in de toerisme- en congressector, die nog lang de gevolgen zullen ondervinden van de beperkingen in het internationale reizen.